Klachten door stralingsbelasting

Home / blog / Klachten door stralingsbelasting

Klachten door stralingsbelasting

Steeds meer gevoelige mensen hebben lichamelijke klachten als gevolg van langdurig en overmatig gebruik van sociale media en door een permanente stralingsbelasting. Dit verschijnsel wordt EHS genoemd. Het aantal mensen, vooral jongeren, dat medische hulp zoekt met klachten als slaapstoornissen, concentratieverlies en hoofdpijn neemt enorm toe. De volgende klachten komen voor:

 • Neurologische problemen: slaapproblemen, hoofdpijn, geheugen en concentratieproblemen, leerstoornissen, duizeligheid, nervositeit, prikkelbaarheid, depressiviteit en vermoeidheid.
 • Cardiologisch: hartkloppingen of ritmestoornissen en hoge bloeddruk
 • Oren: oorsuizingen (tinnitus), gevoel van druk.
 • Ogen: gevoel van druk en ongemak, verslechtering zicht.
 • Vruchtbaarheid: verminderde vruchtbaarheid, miskramen en geboorteafwijkingen.
 • Hormonaal: verstoring van de productie van melatonine (slaaphormoon), serotonine (gelukshormoon) en andere hormonen.
 • Overige: huidproblemen zoals uitslag, branderig gevoel, roodheid, spier- en gewrichtspijn.
 • Op langere termijn zijn er aanwijzingen voor verhoogd risico op kanker, schade aan zenuwstelsel en hersenweefsel, een verhoogd risico op neurologische en degeneratieve ziekten zoals Alzheimer.
 • Belasting van het immuunsysteem waardoor men vatbaarder wordt voor ziekten en aandoeningen.
Elke cel, maar ook elke stof heeft een eigen natuurlijke trilling of eigenfrequentie. Deze eigenfrequentie is afgestemd en in harmonie met de natuurlijke aanwezige straling op de aarde en die vanuit de kosmos. Straling bezit frequenties die een negatieve invloed kunnen hebben op deze natuurlijke frequentie van onze cellen, ons zenuwstelsel (aansturing) en hormoonstelsel.

Het is alsof je in een slecht gesprek zit waarin teamleden elkaar niet meer begrijpen. De gesprekspartners resoneren niet meer met elkaar. Integendeel, ze verstoren elkaars energie. Het gesprek is vruchteloos, kost energie en is vermoeiend.

Vaak zie je dan ook dat de eerste stralingsklachten die opgemerkt worden, klachten zijn over een verstoorde slaap, een verstoorde energie en concentratie en slechter herstel na een ziekte. Het lichaam is dan stralingsbelast.

 

Herken je de volgende klachten?

 • Je slaapt slecht, je bent moe of je hebt een wazig, rusteloos gevoel, zelfs na een goede nachtrust. 
 • Je krijgt (steeds meer) allergieën.
 • Je eet en drinkt gezond maar het lijkt niet uit te maken.
 • Je gebruikt allerlei voedingssupplementen, maar je hebt het idee dat het niet tot nauwelijks wordt opgenomen.
 • Therapieën slaan niet aan of werken zelfs averechts.
 • Je hebt koude handen en voeten, tintelingen of een dood gevoel in lichaamsdelen.
 • Je hebt altijd honger of vaak hoofdpijn.

Een behandeling van deze klachten in de praktijk is mogelijk. Maar zolang iedereen aan huis gekluisterd zit, geef ik je alvast enkele aanvullende en vooral preventieve maatregelen.

Weet je dat er een Vereniging ElektroHyperSensitiviteit Vlaanderen is?
 

Tips om de straling thuis te verminderen

 • Schakel de draadloze huistelefoon (DECT-telefoon) ‘s nachts uit.  Op Mannaz hebben wij een oplossing die nog beter is : een vaste telefoon met een draadverbinding.
 • Schakel het draadloos internet (Wi-Fi) uit.  Zet de Wi-Fi alleen aan als u gaat internetten. U kunt de stekker van de router uit het stopcontact halen of er een tijdschakelaar tussen zetten.  Een PC aan een draad geeft veruit de minste straling.
 • Gebruik de mobiele telefoon zo weinig mogelijk. Bel met de luidsprekerstand, of een oortje. Of stuur een sms. Schakel ’s nachts uw GSM, smartphone en tablet in huis helemaal uit. Wekker van de GSM nodig? Stel uw toestel in op vliegtuigmodus, zet het alarm aan en leg hem een eind van uw bed vandaan (een GSM ‘slaapt nooit’, dus straalt altijd).
 • Gebruik elektrische apparaten zo kort mogelijk. Dit geldt voor bv televisie, bosmaaier, naaimachine, boormachine, strijkijzer, mixer, stofzuiger, … Na gebruik stekker eruit.
 • Schakel apparatuur rond uw bed ‘s nachts uit. Bv waterbedden, elektrisch verstelbare bedden en elektrische dekens (stekker er uit trekken).

Tafelgesprek met o.a. Prof. Dr. Martin Pall

Extra ondersteuning

 • Voeding
  Een gezond en evenwichtig dieet met voldoende vitaminen en mineralen is voor iedereen aan te bevelen. Als je elektrohypersensitief bent, is het dat nog meer. Stress en elektrostress kan voor tekorten zorgen, waardoor vele mensen met EHS ook nog bijkomende gevoeligheden voor bepaalde stoffen in ons voedsel en milieu hebben.
  Hoe meer bewerkt het voedsel is, en hoe meer stoffen eraan toegevoegd zijn, hoe slechter.

 • Zonlicht en slaap
  Mensen met EHS slapen vaak slecht omdat ze door de elektromagnetische straling minder melatonine aanmaken, het „slaaphormoon”. Of ze slapen wel, maar worden totaal niet uitgerust wakker. Dit leidt tot chronische vermoeidheid. Voldoende slaap krijgen is ook belangrijk om allerlei ziekten te voorkomen.  Goed slapen begint met voldoende natuurlijk zonlicht overdag. Elke dag een korte wandeling in daglicht is noodzakelijk voor de aanmaak van lichaamseigen melatonine.

 • Sport en natuur
  Net zoals met gezonde voeding, is beweging goed voor iedereen. Met EHS heb je extra zuurstof nodig. In de natuur, en vooral in het bos, is er minder straling doordat bomen en struiken veel straling tegenhouden.
  Zwemmen is een uitstekende sport voor mensen die last hebben van EHS. In het zwembad zijn er geen smartphones! ☺ Het water zorgt daarbij voor aarding en beschermt je tegen straling. Een bad of douche nemen of eenvoudig handen en voeten wassen kan je ook al helpen om je beter te gaan voelen.
  Tuinieren is aarden. Door letterlijk contact te maken met de aarde leidt je de in het lichaam opgebouwde elektriciteit af naar de grond.

 • Ontspanning – sociaal contact – therapie
  Elektrostress komt bovenop alle andere stress waaraan we in onze maatschappij worden blootgesteld. Therapie, mindfulness of andere ontspanningstechnieken kunnen helpen die andere stressfactoren in ons leven te verminderen zodat de totale stress afneemt.

Yves De Wolf van Sensityves geeft tijdens de lockdown elke maandagavond om 20.10u een live meditatie via You Tube
Yves Verbeeck geeft Meditatie/chi kung les op woensdag 20u00 – 21u30 en chi kung les op donderdag 9u30 -10u30 via Zoom
 
Wil je snel resultaat dan is er het zelfhelend apparaat ‘Healy’ dat werkt als een biofeedback-frequentiemachine. Het meet de energie van je lichaam en vindt de disharmonische frequenties om deze te corrigeren. Het is alsof je vele malen per dag door je eigen acupuncturist wordt behandeld.

De Healy is het beste betaalbare apparaat om het immuunsysteem te behandelen en ons voor te bereiden op alles wat komt. Het kan het lichaam ontgiften, alle energiekanalen in balans brengen en het zal je nooit de verkeerde energie geven omdat het je eerst meet. Je kunt niet in de fout gaan.

Ik raad iedereen die hooggevoelig is, en het zich kan veroorloven, aan om zo snel mogelijk een Healy-apparaat aan te schaffen.

Wil je meer weten over dit wonderlijke apparaat?
Wil je graag een brochure ontvangen of een vraag stellen?
Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt